سمپاشی مایت

مایت یا هیره‌های خانگی موجوداتی بسیار ریز هستند که توسط میکروسکوپ قابل مشاهده می‌باشند، این موجودات از شاخه بندپایان و رده عنکبوتیان هستند. مایت‌ها از پرگونه‌ترین و موفق‌ترین بی‌مهرگان روی کره زمین هستند. در این مقاله به بررسی مایت و نحوه سمپاشی مایت ها اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.

مایت‌ها تقریبا در همه جای زمین پیدا می‌شوند، بسیار متنوع و پرجمعیت هستند، با چشم غیر مسلح اصلا دیده نمی‌شوند، معمولا طول آن‌ها کمتر از 2 میلی‌متر است، اکثرا دارای موهای درشت و مشخصی در سطح بدن هستند و بعضی از آن‌ها قادر به ایجاد عوارض و یا انتقال بیماری در انسان هستند.

از لحاظ شکل ظاهری بدن مایت‌ها مانند عنکوبتیان شامل دو قسمت بالا تنه و شکم است و دارای 4 جفت پا هستند.

محل زندگی مایت‌ها

محل زندگی بیشتر مایت‌ها در خاک است و بسیار آزاد هستند اما بعضی از مایت‌ها به عنوان انگل روی گیاهان، حیوانات و کپک‌ها نیز زندگی می‌کنند. این موجودات میکروسکوپی در محل‌هایی که از رطوبت بالایی برخوردار هستند، زندگی می‌کنند که یکی از این مکان‌ها می‌تواند خانه باشد. مایت‌ها از مواد آلی موجود در گرد و غبار خانه تغذیه می‌کنند و همچنین ذرات مرطوب را جذب می‌کنند. مواد آلی شامل سلول‌های مرده پوست بدن انسان، قارچ‌ها و ذرات ریز مواد غذایی پخش شده در سطح خانه و تکه برگ‌ها است که باعث ایجاد حساسیت از جمله آسم در انسان می‌شود. در حالت کلی مایت ها هم در آب و هم در خشکی زندگی می‌کنند، بنابراین بیشتر گونه‌های مایت‌ها مضر هستند و برخی گونه‌ها در طبیعت، انگل به حساب می‌آیند.

سمپاشی مایت

راه ورود مایت به خانه

مایت‌ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع آن‌ها در داخل خانه با بیرون خانه مانند حیاط مستقر می‌شوند. بعضی از مایت‌ها با عنوان مایت‌های شبدری از درزها و شکاف‌های کوچک وارد خانه می‌شوند و از دیگر عوامل جذب مایت‌ها می‌توان به چمن‌ها، درختان و گل‌ها اشاره کرد. مایت‌های کنه‌ای، جونده‌ها و پرندگان از طریق اتصال به کبوترها وارد منزل می‌شوند و میزبان اصلی آن‌ها انسان و حیوانات خانگی هستند.

مطالعه کنید  سمپاشی کک با بهترین محصولات دفع حشرات موذی مطابق با استانداردهای جهانی

مضرات مایت‌ها

مایت‌ها گونه‌های مختلفی دارند و در دسته آفات قرار می‌گیرند، بنابراین آسیب‌های جدی به وجود می‌آورند و از مواد غذایی انبار شده تغذیه می‌کنند. بعضی از مایت‌ها مکنده و خونخوار هستند و باعث ایجاد گزش‌های بسیار کوچک و دردناک می‌شوند و تحریکات پوستی به همراه دارد. تحریکات پوستی همراه با خارش بر اثر گزش مایت‌ها منجر به عفونت باکتریایی شدید در انسان می‌شود. از جمله عوامل شایع آلرژیک پوستی می‌توان به مایت‌های گرد و غبار اشاره کرد که در بعضی افراد حملات آسمی شدید به دنبال دارد.

علائم وجود مایت‌ها

مایت‌ها به دلیل اندازه کوچکشان به صورت واضح قابل مشاهده نیستند اما تا حدودی حرکت آن‌ها روی سطوح را می‌توان تشخیص داد. مایت‌های گیاهی که از گیاهان تغذیه می‌کنند، مایت‌هایی چون مایت‌های عنکبوتی و ابریشم نخ تولید می‌کنند و گاهی اوقات باعث تغییر رنگ در گیاه و یا افتادن برگ گیاه می‌شوند اما سایر مایت‌ها از جمله مایت‌های شبدر به دلیل داشتن رنگ قرمز به راحتی قابل شناسایی هستند.

سمپاشی مایت

چرخه زندگی مایت‌ها

مایت‌های خونخوار در ابتدا به صورت تخم‌های ریزی هستند و اصلا قابل مشاهده نیستند، بعد از 2 الی 3 روز تبدیل به لارو می‌شوند، با تغذیه از خون انسان یا حیوانات بعد از 4 الی 7 روز بالغ می‌شوند. گونه‌ای از مایت‌ها شکارچی هستند و از گونه‌های دیگر تغذیه می‌کنند. بعضی از مایت‌ها از گیاهان فاسد و مرده تغذیه می‌کنند، در حالی که بعضی از آن‌ها به آفت‌های کشاورزی تبدیل می‌شوند و از گیاهان زنده تغذیه می‌کنند.بنابراین سمپاشی مایت باید در اولویت قرار بگیرد

انواع مایت‌ها

بعضی از گونه‌های مایت‌ها، پارازیت به حساب می‌آیند و بسیار خطرناک هستند و بعضی دیگر به دستگاه تنفسی راه پیدا می‌کنند. مایت‌های کنه‌ای chiggers باعث انتقال بیماری‌های خطرناک به انسان می‌شوند، زیرا بعضی از آن‌ها انگل به حساب می‌آیند و به سمت میزبان حمله می‌کنند و از خون انسان تغذیه می‌کنند که در این صورت آلرژیک‌های پوستی شدید در انسان ایجاد می‌کند. مایت‌های پرنده برای پرندگان بسیار مضر است و حتی منجر به مرگ مرغ‌ها می‌شود. مایت‌های عنکبوتی نیز برای محصولات کشاورزی بسیار مخرب است. در ادامه به معرفی برخی از گونه‌های مایت‌ها پرداخته‌ایم.

مطالعه کنید  سمپاشی منازل و شیوه‌های دور کردن آفات از منزل و اطراف آن

مایت مولد خارش

مایت مولد خارش (Scabies Mite) منجر به ایجاد گال یا جرب در انسان می‌شود و به دسته آستیگماتا تعلق دارند. در بعضی از گونه‌ها هر کدام مایت‌ها، عامل جرب در میزبان خاص خود است. مایت‌هایی که در انسان، سگ، اسب، خوک و شتر منجر به بیماری می‌شوند، متفاوت هستند و به ترتیب S.s.hominis، S.s.canis، S.s.equi، S.s.suis و S.s.cameli نام دارند. این گونه‌ها از لحاظ شکل ظاهری یکسان و غیرقابل تشخیص هستند، اما قادر به آلوده کردن میزبان‌های غیر از خودشان نیستند و کمتر باعث عوارض می‌شوند. اما جالب است که گال شتری قابلیت سرایت دارد و بیشتر انسان‌ها را درگیر می‌کند، درحالی که سایر گونه‌های این خانواده در انسان منجر به بیماری نمی‌شود.

از لحاظ ظاهری این گونه دارای بدنی گرد تا کمی بیضی به طول 300 تا 450 میکرون در نوع ماده و200 تا 250 میکرون در نرها هستند و سفید رنگ هستند. این گونه دارای پاهایی کوتاه، 5 بندی، تلسکوپی و فرمی خاص هستند که در تشخیص میکروسکوپی بسیار تاثیر دارد.

راه درمان این گونه معمولا استفاده از داروی لیندین یا BHC یا گاما بنزن است که به صورت لوسیون، کرم و شامپو مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین ترکیبات گوگردی مانند متیگال و تتموزول نیز اثر درمانی خوبی دارد. استفاده از داروی امولسیون 25 درصد بنزیل بنزوات نیز توصیه می‌شود و باید در تمام سطح بدن از گردن به پایین مصرف شوند. برای بهبودی کامل نیاز به استحمام کافی و یک نوبت مصرف دارو است اما تکرار درمان پس از 2 الی 7 روز به منظور اطمینان کامل ضروری است. لازم به ذکر است تا زمان بهبودی کامل از مصرف مواد محرک مانند فلفل و ادویه جات به منظور کاهش خارش و تحریکات پوستی جدا خودداری شود.

مطالعه کنید  سمپاشی سوسک و بررسی راهکارهای مبارزه با سوسک

 مایت Demodex folliculorum

اینگونه از مایت‌ها به مایت فولیکولی معروف است و همچنین انگل اجباری و اختصاصی انسان می‌باشد و در حالت کلی بیماری‌زا نیستند. این مایت‌ها به خانواده دمودسیده و پروستیگماتا تعلق دارند. از لحاظ شکل ظاهری این مایت‌ها کشیده و کرمی شکل به طول 200 تا 400 میکرون هستند و دارای پاهای کوتاه و 5 بندی هستند و شکم آن‌ها دارای خطوط عرضی متعدد و مشخص است.

سمپاشی مایت

سمپاشی مایت‌ها

مایت‌ها باعث ایجاد بیماری‌های مختلفی از جمله تب یونجه، آسم، اگزما و تشدید بیماری درماتیت آتوبیک می‌شوند. این موجودات در مکان‌های گرم و مرطوب به خصوص در تختخواب استقرار دارند و از طریق استنشاق به هنگام خواب منجر به افزایش حساسیت شدید می‌شوند، همچنین مایت‌های از نوع گرد و غبار منجر به آلرژی به گرد و غبار می‌شوند. در درجه اول برای درمان بیماری آلرژیک باید از شر مایت‌های داخل منزل خلاص شوید.

نکاتی در مورد مبارزه با مایت ها

برای جلوگیری از آلودگی مایت‌ها باید موارد زیر را در منزل رعایت کنید:

  •  رعایت بهداشت فردی
  •  شستن مرتب لحاف و پتوها با آب گرم
  •  استفاده از آنتی هیستامین‌هایی مانند سیتریزین
  •  سمپاشی مایت منزل

سخن آخر

گروه سمپاشی کیان سم در زمینه سمپاشی مایت منازل و محل کار شما عریزان دارای تجربه و تخصص کافی است. اگر خواهان سمپاشی مایت هستید کافیست با ما تماس بگیرید.

Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
Fill out this field

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست